Ορισμένα από τα σχολικά είδη που αναπτύσσονται ήδη στα ράφια των καταστημάτων, περιμένοντας το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, είναι όχι μόνο περιττά και αδικαιολόγητα πανάκριβα, αλλά και επικίνδυνα!
Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, προειδοποιώντας τους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί Όπως αναφέρει το Κέντρο τα σχολικά είδη, ενώ είναι αντικείμενα, που χρησιμοποιούνται, από παιδιά και ενώ, πλέον κυκλοφορούν, στην αγορά, πάρα πολλά, που μοιάζουν με παιχνίδια, δεν έχουν συμπεριληφθεί, στη νομοθεσία, για τα παιχνίδια.
Η ασφάλειά τους καθορίζεται, από τη νομοθεσία, για τη γενική ασφάλεια προϊόντων, που θέτει προδιαγραφές ασφάλειας, για ενήλικες. Όμως, τα σχολικά τα δίνουμε, στα χέρια των παιδιών. Είναι πολύ σημαντικό να μην αγοράζουμε σχολικά, που μοιάζουν παιχνίδια. Έτσι, στυλό, που ανάβουν, μολύβια, με μικρά διακοσμητικά αυτοκόλλητα, σβύστρες που μυρίζουν, σα φρούτα, σχολικά, που μπορούν να κρεμαστούν, στο λαιμό του παιδιού, με κορδόνια μπορεί να αποδειχτούν επικίνδυνα είδη, για την υγεία ακόμα και τη ζωή των παιδιών μας.
Τα στυλό, που ανάβουν, περιέχουν λαμπτήρα και μπαταρία, που μπορεί να τα καταπιεί το παιδί μας. Τα στυλό, που μέσα τους «κολυμπούν» διάφορα καρτούν, ψαράκια, κ.λπ., περιέχουν υγρά, που δε γνωρίζουμε τι είναι και τι ζημιά θα κάνουν, στο παιδί μας, αν «πιεί» αυτό το υγρό. Τα μακριά κορδόνια, με τα οποία κρεμάμε τα σχολικά, από το λαιμό του παιδιού μας, μπορεί να προκαλέσουν στραγγαλισμό.
Είναι λοιπόν προτιμότερο να αγοράσουμε απλά σχολικά είδη. Συχνά, αποσύρονται, από την κυκλοφορία, σχολικά είδη, που δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας. Βρίσκουμε π.χ. στην αγορά σβηστήρες, που μοιάζουν με φράουλες, που απαγορεύεται να κυκλοφορούν, γιατί είναι επικίνδυνες απομιμήσεις. Τα προϊόντα, που αποσύρονται, καταγράφονται, στο σύστημα RAPEX, που είναι προσβάσιμο, από τους καταναλωτές, στη διεύθυνση: http://ift.tt/1rwj4nP Είναι σημαντικό να επισκεπτόμαστε, συχνά, το σύστημα αυτό, για να ενημερωνόμαστε, για τα προϊόντα, που αποσύρονται, ώστε να προστατεύουμε τα παιδιά μας. Επειδή κάποια σχολικά είδη, π.χ. παγουράκια κ.λπ., έρχονται, σε επαφή, με τρόφιμα, ας επισκεφτούμε την ιστοσελίδα του Ε.Φ.Ε.Τ., στη διεύθυνση http://ift.tt/1rwj4nS, για να ενημερωθούμε, σε ποιες επιχειρήσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα, για μη ασφαλή προϊόντα.
http://ift.tt/1jk8Sf1
from Daddy Cool! http://ift.tt/1rtZcOA
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου