Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Ψαρόσουπα αβγολέμονο

Ένα απο τα πιο νόστιμα και υγιεινά φαγητά της ελληνικής κουζίνας. Τρώγεται χειμώνα -καλοκαίρι, αρκεί να έχουμε τα κατάληλα ψάρια. Τα πιο νόστιμα ψάρια για την ψαρόσουπα είναι οι σκορπίνες, ο ροφός, μπακαλιάρος, σφυρίδα. Εξίσου όμως καλή ψαρόσουπα γίνεται και με τα κατεψυγμένα κοκκινόψαρα εισαγωγής, ενώ οι φρέσκοι μπακαλιάροι δεν υστερούν σε νοστιμιά.

Υλικά συνταγής
1 1/2 κιλό ψάρια κατάλληλα για σούπα
3 καρότα
3 μέτριες πατάτες
2 κολοκυθάκια [προαιρετικά]
2 κρεμμύδια ξερά
1 φύλλο δάφνης
2-3 κλαδάκια σέλινο
1 1/2 -2 φλ. τσαγιού ρύζι γλασέ [προαιρετικά]
ελαιόλαδο
2 κρόκους αβγών
χυμό 1-2 λεμονιών
1 κ.σ. κορν φλαουερ
Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει [3 περίπου λίτρα νερό] τοποθετούμε όλα τα λαχανικά κομμένα ή ολόκληρα, επάνω στα λαχανικά τοποθετούμε το ψάρι μας, προσθέτουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να βράσουν. Επειδή τα ψάρια θέλουν λιγότερο βράσιμο [15-20΄ανάλογα με το ψάρι] και τα χορταρικά μας πιο πολύ, όταν το ψάρι μας είναι έτοιμο, το βγάζουμε προσεκτικά από τη κατσαρόλα με μια σουρωτή κουτάλα και το αφήνουμε σε μια πιατέλα.
Συνεχίζετε το βράσιμο των λαχανικών και μόλις και αυτά είναι έτοιμα τα τοποθετείτε στη πιατέλα με τα ψάρια. *
Σουρώνετε το νερό της κατσαρόλας μας σε σήτα [για τυχόν κοκκαλάκια] το ξαναβάζετε στη φωτιά και αβγοκόβουμε. **
Χτυπάτε τους κρόκους των αβγών και προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το κορν φλάουερ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό χτυπώντας συνεχώς. Παίρνετε με κουτάλα ζωμό από τη σούπα και τον προσθέτετε σταδιακά στο αβγολέμονο χτυπώντας – ανακατεύοντας συνεχώς.
Απομακρύνετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε το αβγολέμονο ανακατεύοντας. Τη ξαναβάζετε στη φωτιά και ανακατεύετε, μέχρι να δέσει η σούπα, χωρίς να την αφήσετε να πάρει βράση γιατί θα «κόψει».
Σερβίρετε τη σούπα σε σουπιέρα και ξεχωριστά τα ψάρια και τα λαχανικά σε πιατέλα.
*Προαιρετικά βάζουμε όλα τα λαχανικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε για πηχτή σούπα.

**Άν αποφασίσετε να βάλετε ρύζι στη σούπα σας, όταν σουρώσουμε το νερό προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι λίγο ακόμα νερό άν χρειαστεί και βράζουμε για 20 ΄περίπου. Αβγοκόβουμε τη σούπα με το ρύζι μας.

Ψαρόσουπα αβγολέμονο - Διαβάστε περισσότερα στο Daddy-Cool.gr.



from Daddy-Cool.gr http://ift.tt/2dszQFN
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου