Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Το καλοκαίρι το αγαπώ....




Ξέρω θα συμφωνήσετε πολλοί μαζί μου. Ήλιος, θάλασσα διακοπές, μαύρισμα, άρωμα καρύδας!
Ένας όμως από τους λόγους που αγαπάω τόσο το καλοκαίρι είναι ότι η ζουζούνα μου επιτέλους ηρέμησε από την αλλεργική ρινίτιδα που φέτος την παίδεψε πολύ!
Από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Μάιο το παιδί ήταν με φταρνίσματα, μπούκωμα, και  καταρροή
Αν και το δικό σας παιδί έχει αυτά τα συμπτώματα, δηλ. είναι ένα παιδί που είναι συνέχεια ¨κρυολογημένο¨, δεν κοιμάται καλά εξαιτίας του μπουκώματος τη νύχτα και νυστάζει στο σχολείο, είναι πολύ πιθανό να έχει αλλεργική ρινίτιδα.

Τι είναι η αλλεργική ρινίτιδα;
Η αλλεργική ρινίτιδα οφείλεται κατά κύριο λόγο στη γύρη των λουλουδιών, την άνοιξη, και είναι από τις πιο συχνές αλλεργικές εκδηλώσεις στα παιδιά. Τα παιδιά  μπορεί να παρουσιάζουν όλα ή κάποια από τα παρακάτω συμπτώματα: συνάχι, «μπουκωμένη» μύτη, πονοκέφαλο, φτέρνισμα, ξηρό βήχα, ενώ παράλληλα μπορεί να εμφανιστεί και αλλεργική επιπεφυκίτιδα. Θέλει μεγάλη προσοχή γιατί η αλλεργική ρινίτιδα μπορεί να αποτελεί «προθάλαμο» για την εκδήλωση του αλλεργικού άσθματος.

Από τι προκαλείται η αλλεργική ρινίτιδα;
Το εύρος των αντιγόνων που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία είναι πολύ μεγάλο και κάθε παιδί διαφέρει ως προς την ευαισθησία του σε αυτά. Για αυτό καλό θα είναι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Τι μπορώ να κάνω αν το παιδί μου έχει συμπτώματα αλλεργίας;
Αν  αντιληφθείτε συμπτώματα αλλεργίας στο παιδί σας απευθυνθείτε στον παιδίατρο, ο παιδίατρος μπορεί να σας παραπέμψει σε αλλεργιολόγο για την υποβολή του παιδιού σας σε ειδικά ιατρικά τεστ, ώστε να ανιχνευθεί και να διαπιστωθεί η αιτία της αλλεργίας, αν αυτό είναι δυνατό.
Ο ουσιαστικότερος τρόπος αντιμετώπισης αρκετών αλλεργιών είναι ο εντοπισμός των αλλεργιογόνων και η αποφυγή τους. Θα πρέπει να είστε ενήμεροι και να ακολουθείτε ορισμένες οδηγίες όσον αφορά την πρόληψη και την αντιμετώπιση των αλλεργιών. Πρέπει να ελεγχθεί το οικιακό περιβάλλον του παιδιού, για να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες εκδήλωσης των διάφορων αλλεργικών συμπτωμάτων.
Μερικά μέτρα είναι ο τακτικός καθαρισμός και ο αερισμός του σπιτιού, ο συχνός καθαρισμός των φίλτρων του κλιματιστικού, το πλύσιμο των ρούχων με υποαλλεργικά απορρυπαντικά, η αποφυγή των τριχωτών (λούτρινων) παιχνιδιών.

Πως θα ανακουφίσω το παιδί αν έχει αλλεργική ρινίτιδα;
Έκτος από τα φάρμακα που θα σας συστήσει ο γιατρός,  οι τακτικές πλύσεις με αποστειρωμένες αμπούλες  φυσιολογικού ορού είναι απαραίτητες!
Όχι μεγάλες συσκευασίες φυσιολογικού ορού, γιατί μένοντας ανοιχτή η συσκευασία παύει να είναι αποστειρωμένη.

Εμείς, όταν είναι σε έξαρση τα συμπτώματα, χρησιμοποιούμε υπέρτονες αμπούλες της Clinofar οι οποίες είναι αποστειρωμένες με αποσυμφορητική δράση και βοηθούν πολύ το παιδί, αφού συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση των αποφραγμένων (βουλωμένων) ρινικών διόδων.

Περιορίζουν το ρινικό οίδημα και  ανακουφίζουν από την πίεση στην περιοχή των ιγμορείων.
Είναι κατάλληλες για βρέφη και παιδιά. 

Για τα ματάκια της που είναι κόκκινα συνέχεια και τη τσούζουν κάνουμε πλύσεις με απλό φυσιολογικό ορό Clinofar μιας χρήσης…
Η Ηρώ έχει εκπαιδευτεί πλέον και κάνει μόνη της τις πλύσεις! 


from Daddy Cool! http://ift.tt/1dwbYMq
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου