Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Συνταγη για κρέπες με κορν φλάουρ της Λένας και μικρά μυστικά για την τέλεια κρέπα


Πραγματικά το κορν φλάουρ κάνει τη διάφορα!Αν τις φτιάξετε θα δείτε ότι είναι ίδιες με αυτές που κάνουν στα μαγαζιά!Υπέροχη συνταγή πανεύκολη και πεντανοστιμη!
Για γλυκές και αλμυρές κρέπες που κάνουν ζημιά!Επίσης σας έχω όλα τα μυστικά για επαγγελματικο αποτέλεσμα!


Υλικά
2 φλ γάλα, 
2 φλ αλεύρι, (από αυτο αφαιρέστε κουταλιές της σούπας)
2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
3 αυγα
1/2 κ.γ. αλάτι, 
1 κ.γ. ζάχαρη, 
4κ.σ. βουτυρο
1 βανίλια (ακομή και αλμυρές να τις φτιιαξετε βαλτε τη βανιλια)
περίπου 100 ml νεράκι  νεράκι 

Εκτέλεση 
Ανακατέψτε καλά με τον αυγοδάρτη τα αβγά, το γάλα,το νερό, το αλεύρι,το κορν φλαουρ το αλάτι,τη ζάχαρη και τέλος το λιωμένο βούτυρο. μέχρι να γίνει ένα ρευστό μείγμα. Αν είναι πολύ πηχτό προσθέστε ακόμη λίγο γάλα.Αφήστε το μείγμα να στάθει για λίγο .
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε με μια κουτάλα το χυλό , και μόλις ψηθεί από κάτω, τη γυρίζουμε.

tips Για τέλεια κρέπα



  • Η πρώτη κρέπα να ξέρετε πάντα πετιέται! Νόμος
  • Το κορν φλάουρ είναι το μαγικό συστατικό,γιατί βοηθάει να δέσουν μαγικά τα υλικά
  • Λίγο νερό είναι πάντα απαραίτητο για το δέσιμο του μίγματος και την υφή του. Επίσης βοηθαει στη συντήρηση όταν μπει στο ψυγείο.
  • Για γλυκές κρέπες προσθέστε λίγο λικέρ και μια παραπάνω βανίλια. Επίσης το μείγμα για γλυκές το αφήνουμε περισσότερο να ψηθεί είναι πιο ωραίο το αποτέλεσμα
  • Για αλμυρές κρέπες προσθέστε λίγο αλατάκι παραπάνω επίσης οι αλμυρές πρέπει να μην είναι πολύ ψημένες
  • Το γάλα να είναι ζεστό (περίπου στους 40 βαθμούς) και το βούτυρο λιωμένο, το αφήνετε να λιώσει και όχι να κάψει.
  •  Το αλάτι και η ζάχαρη σε μικρή ποσότητα είναι απαραίτητα γιατί βγάζουν τα αρώματα των υλικών.
  • Αφού φτιάξετε το μείγμα αφήστε το λίγες ώρες πριν το χρησιμοποιήσετε.  Bοηθάει στο να σταθεροποιηθεί το μείγμα και να βγουν αρώματα και μια πιο πλούσια γεύση.
  • Οι κρέπες καταναλώνονται εκείνη την ώρα γιατί μετά παίρνουν υγρασία και χάνουν την τραγανή υφή τους. Αν θέλουμε να τις καταναλώσουμε μετά, τις ζεσταίνουμε λίγο μέχρι να ξαναγίνουν τραγανές.


from Daddy Cool! http://ift.tt/1HGlQKV
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου