Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

H ζύμη που κάνει θραυση στο facebook της Ελένης Μακροδημητρη για λουκουμάδες-Ντονατς

H ζύμη που κάνει θραυση στο facebook της Ελένης Μακροδημητρη για λουκουμάδες-Ντονατς
Ειναι πανευκολη και μπορεις να κάνεις με την ιδια ζυμη και λουκουμάδες και  ντονατς!!!

Υλικά
2 κούπες χλιαρό νερο (500γρ)
1/2 κούπα λιωμενη μαργαρινη η βουτυρο η σπορελαιο
1 φακελάκι μαγιά
7-8 κουτ.σούπας ζάχαρη
1 κ.γλ αλατι
2 βανιλιες
1 κιλο αλευρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμενο

1 κουπα=250γρ

Εκτέλεση
Σε ενα μπωλ ριχνουμε το νερο με τη μαγια και τη ζαχαρη και ανακατευουμε καλα.
Σιγα σιγα προσθετουμε
το αλευρι κοσκινισμενο κρατωντας λιγο στην ακρη,τη βανιλια,ζυμωνουμε λιγο,μετα προσθετουμε το λαδι,το αλατι και αν χρειαζεται το υπολοιπο αλευρι. Ζυμωνουμε καλα να εχουμε μια πολυ μαλακη ευπλαστη ζυμη.
Πλαθουμε σε μικρα μπαλακια μεγεθος καρυδιου και δαχτυλιδια.
Τα σκεπαζουμε με πετσετα και
τα αφηνουμε να φουσκωσουν 30'-1 ωρα
Τα τηγανιζουμε σε μετρια φωτια λιγα λιγα με το λαδι να ειναι μεχρι τη μεση του ντονατ.
Τα πασπαλιζουμε με αχνη και βαζουμε στη μεση μερεντα η τα πασπαλιζουμε με ζαχαρη αμεσως μολις τα βγαλουμε απο το τηγανι.
Αν θελουμε να τα διατηρησουμε και για την επομενη μερα τα βαζουμε σε δοχειο που κλεινει αεροστεγως.



from Daddy Cool! http://ift.tt/1WkUGoa
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου