Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

CRAZY DOUGH: Η πιο τρελη ζύμη απο τη Μυρτω Αγγέλου


CRAZY DOUGH
η πιο θεότρελη ζυμη που έχω φτιαξει !!!!
τι θελετε να φτιαξετε???
τυροπιτακια, κρουασανακια, μερεντοψωμο, ψωμακια, ρολα κανελλας,τυροκουλουρα ,πιτσα.????
...ο,τι λαχταρα η ψυχουλα σας!!!!!
Μπορουμε να τη φτιαξουμε τη ζυμη μας και να τη βαλουμε στο ψυγειο ...διατηρειται για 3 μερες...ή αλλιως την φυλάμε στην κατάψυξη!!!
Υλικα
1 κιλο αλευρι
3 κ γ μπεικιν
3 κγ ζαχαρη
2 κγ αλατι
2 φακελακια μαγια
2 αυγα
220 ml γαλα
360 γρ γιαουρτι
80 γρ βουτυρο ή σπορελαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπολακι ανακατευουμε το γιαουρτι, το γαλα, τα αυγα και το βουτυρο λιωμενο ή το σπορελαιο.
Στον καδο του μιξερ μας, ριχνουμε το αλευρι (οχι ολο απο την αρχη, κραταμε 50 γρ) , το μπεικιν, τη μαγια, το αλατι, τη ζαχαρη, κανουμε μια γουβιτσα και ριχνουμε μεσα το μειγμα γαλακτος, γιαουρτιου , αυγων και βουτυρου.
Αναδεύουμε σε χαμηλη ταχυτητα, μεχρι να εχουμε μια ζυμη που να μην κολλαει στα χερια, να ειναι απαλη και μαλακη.
Χτυπαμε περιπου στα 10 λεπτα.

Αφου γινει η ζυμη μας, μπορουμε να τη χρησιμοποιησουμε αμεσα ή να την βαλουμε σε ενα λαδωμενο μπολ στο ψυγειο.
Αν τη χρησιμοποιησουμε αμεσως, φτιαχνουμε ο,τι θελουμε, αφηνουμε να ξεκουραστει για 20 λεπτα και μετα ψηνουμε.
Διατηρειται στο ψυγειο ως 3 μερες.
Αν τη βαλουμε στο ψυγειο και την χρησιμοποιησουμε την επομενη μερα...καλο θα ειναι να μεινει λιγο , να ερθει σε θερμοκρασια δωματιου.

καλη σας επιτυχια !!!!


from Daddy Cool! http://ift.tt/1L4Lf5Z
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου