Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Κεφαλονιά – ΒΙΝΤΕΟ

 

H απρόσμενη θεομηνία που έπληξε την Κεφαλονιά επί τρεις ώρες, δημιούργησε τεράστια προβλήματα σε ολόκληρο το νησί, με αποτέλεσμα ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Δρακουλόγκωνα να ζητήσει να κηρυχθεί η Κεφαλονιά σε κατάσταση εκτάκτου Ανάγκης.

 

Η δυνατή νεροποντή που ξεκίνησε από το μεσημέρι, κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά να μετατρέψει τους δρόμους σε χειμάρρους που παρέσυραν στο διάβα τους αυτοκίνητα, και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους.

 

 

Η αστυνομία και η πυροσβεστική επενέβησαν σε δεκάδες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και απεγκλώβισαν 90 άτομα από αυτοκίνητα, σπίτια και καταστήματα που είχαν πλημμυρίσει. Η πυροσβεστική δέχθηκε 120 κλήσεις για άντληση υδάτων και 35 κλήσεις για παροχή βοήθειας. Σε όλο το νησί 18 συνεργεία του πυροσβεστικού σώματος με 40 πυροσβέστες, βρίσκονταν στους δρόμους να αποκαταστήσουν τα προβλήματα.

kefaloni

Πολλά προβλήματα παρατηρούνται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, από πτώσεις βράχων και δέντρων. Αργά το απόγευμα της Παρασκευής αποκαταστάθηκε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην είσοδο της πόλης του Αργοστολίου, όπου έσπασαν πλατάνια και αποκλείστηκε ο δρόμος.  Επίσης αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στην Κεφαλλονιά και την Ιθάκη.

 

Καταστροφές στην Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα η δυνατή καταιγίδα προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, στα νότια του νησιού. Σε έναν περιφερειακό δρόμο το οδόστρωμα υποχώρησε και στο νεκροταφείο εκτυλίχθηκαν μακάβριες σκηνές καθώς περισσότεροι από πέντε τάφοι άνοιξαν και μετατοπίστηκαν. Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ κάτοικοςτης περιοχής, «τα κόκαλα των αποθανόντων συγγενών τους βρίσκονται διάχυτα έξω από τους τάφους».

tafoi_kerkyra

via

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Κεφαλονιά – ΒΙΝΤΕΟ - Διαβάστε περισσότερα στο Daddy-Cool.gr.



from Daddy-Cool.gr http://ift.tt/1LTiLKe
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου