Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Πολίτικο Κιουνεφέ (künefe peyniri)

Μια υπεροχή πολιτική συνταγή που ξετρελαίνει και δένει με όμορφο τρόπο το τυρί με το σιρόπι.

κανταϊφι «κιουνεφέ»
Υλικά (6 μερίδες)

500 γρ. κανταΐφι
400 γρ. γλυκό, μαλακό τυρί
100 γρ. γάλα
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
Σιρόπι

300 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
Χυμό από μισό λεμόνι

Πως φτιάχνουμε το κιουνεφέ :
 Ετοιμάζετε το σιρόπι με μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέτετε ζάχαρη, νερό και χυμό λεμονιού και το αφήνετε μέχρι να πάρει μια βράση.
Το αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά.
Βάζετε το κανταΐφι σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ και προσπαθείτε να το “ξεδιπλώσετε” με τα χέρια.
Λιώνετε το βούτυρο, το ρίχνετε πάνω στο κανταΐφι και το ανακατεύετε με τα χέρια.
Απλώνετε το μισό κανταΐφι σ” ένα μεγάλο ταψί φούρνου.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε με το σύρμα το τυρί με το γάλα.
Το απλώνετε πάνω στο στρωμένο κανταΐφι και σκεπάζετε με το υπόλοιπο κανταΐφι.
Ψήνετε στους 150-160ο C μέχρι να κοκκινίσει το κανταΐφι.
Βγάζετε από το φούρνο το ταψί.
Στη συνέχεια σιροπιάζετε το κανταΐφι.
Απλό, εύκολο και πολύ νόστιμο!

Πολίτικο Κιουνεφέ (künefe peyniri) - Διαβάστε περισσότερα στο Daddy-Cool.gr.



from Daddy-Cool.gr http://ift.tt/1FEwaJq
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου