Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Πασχαλινή σαλάτα με σπανάκι, αυγά, φέτα & βινεγκρέτ

Μια φανταστική σαλάτα για το πασχαλινό σας τραπέζι.

πασχαλινη σαλατα

Υλικά 

  • 500 γρ. τρυφερό φρέσκο σπανάκι
  • 2 ματσάκια ραπανάκια
  • 4 βιολογικά αυγά
  • 150 γρ. σκληρή φέτα
  • 1 παντζάρι
  • 1 καρότο
  • 1 αγγουράκι
  • 2-3 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό
  • 1 λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • βαλσαμικό ξίδι με μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο Β. Δρίσκας
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίστε και πλύνετε το σπανάκι, κρατήστε τα τρυφερά φύλλα και ψιλοκόψτε τα. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα ραπανάκια, κόψτε τα αυγά σε τέταρτα. 
Ψιλοκόψτε τα φύλλα του βασιλικού και την φέτα σε μικρότερα κομμάτια. 

Βάλτε σε ένα μπολ την φέτα, τον βασιλικό, λίγο ελαιόλαδο, το ξύσμα ενός λεμονιού και λίγο πιπέρι και ανακατέψτε για να μαριναριστούν τα κομμάτια της φέτας.

για τη βινεγκρέτ 

Ψιλοκόψτε ή τρίψτε τα παντζάρια, τα καρότα και το αγγουράκι. 
Βάλτε τα σε ένα μπολ και προσθέστε 6 κουταλιές ελαιόλαδο και 3 κουταλιές βαλσαμικό ξίδι, τον πολτό σκόρδου, λίγο αλάτι και ανακατέψτε.

για τη σύνθεση

Βάλτε στο πιάτο το σπανάκι, τα αυγά κομμένα σε τέταρτα, τα ραπανάκια, περιχύστε με την βινεγκρέτ και απλώστε επάνω στα σαλατικά τα κομμάτια της μαριναρισμένης φέτας.

Πηγή: mytaste

Πασχαλινή σαλάτα με σπανάκι, αυγά, φέτα & βινεγκρέτ - Διαβάστε περισσότερα στο Daddy-Cool.gr.



from Daddy-Cool.gr http://ift.tt/1NIqguL
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου