Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Πασχαλινά μπισκότα κοτοπουλάκια

Πάσχα χωρίς κοτοπουλάκια δεν νοείται!Γιαυτό σας βρήκα μια τέλεια συνταγή για να μοιραστείτε με τους φίλους και την οικογένεια σας!

Μπισκοτένια κοτοπουλάκια

πασχαλινα μπισκοτα κοτοπουλακια

Θα χρειαστείτε

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση
  • 1 1/2 κουτ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. αλάτι
  • 3 μπαστούνια ανάλατο βούτυρο (1 1/2 φλιτζάνια), σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη + 1/4 φλυτζάνι
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2/3 φλιτζάνι λευκή κουβερτούρα σοκολάτα
  • 1 κουταλιά της σούπας. βούτυρο
  •  κρυσταλλική ζάχαρη
  • Κίτρινη και πορτοκαλί χρωστική τροφίμων
  • ζαχαρόπαστα

Εκτέλεση

Σε ένα μέτριο μπολ, συνδυάστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Στο μίξερ χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε υψηλή ταχύτητα για 4-5 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο.Προσθέστε τα αυγά και τη βανίλια σε χαμηλή ταχύτητα και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.Προσθέστε το αλεύρι,το μπέικιν και το αλάτι και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα για 30-45 δευτερόλεπτα, ξύνοντας τις πλευρές του μπολ, εάν είναι απαραίτητο, έτσι ώστε κανένα από αυτά τα νόστιμα κομμάτια μην μείνει πίσω.

Βάλτε το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη σε ένα μπολ.Προσθέστε λίγες σταγόνες κίτρινο χρώμα και ανακατέψτε καλά. Χωρίστε τη ζύμη σε μπαλάκια και κυλήστε τα στο μπολ με τη ζάχαρη, στη συνέχεια μεταφέρετε στο φύλλο ψησίματος, αφήνοντας περίπου 2 ίντσες  ανάμεσα σε κάθε μπάλα. Χρησιμοποιήστε ένα ποτήρι να πιέσετε και να κάνετε επίπεδα τα μπισκότα. Ψήστε στο φούρνο για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά πριν από τη μεταφορά τους σε σχάρες για να κρυώσουν εντελώς.

Ενώ τα cookies κρυώνουν, μπορείτε να προετοιμαστείτε για το επόμενο βήμα.  Κόψτε  λωρίδες από την κίτρινη ζαχαρόπαστα  και στη συνέχεια, κόψτε κάθε μεγάλο κομμάτι σε 8 μικρότερες λωρίδες – αυτά θα είναι τα μαλλιά του νεοσσού.Κόψτε 8 μικρά τρίγωνα από την πορτοκαλί ζαχαρόπαστα για την να χρησιμοποιήσετε ως μύτες. Μόλις τα cookies κρυώσουν, λιώστε την λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί προσθέτοντας κίτρινο χρώμα. Αφαιρέσετε από τη φωτιά και βουτήξτε ένα ένα τα μπισκότα στην σοκολάτα. Χρησιμοποιήστε μια μικρή σπάτουλα για να απλώσετε ομοιόμορφα την σοκολάτα – και τοποθετήστε τα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Πασπαλίστε τα μπισκότα με την κίτρινη κρυσταλλική ζάχαρη και τοποθετήστε τρεις λωρίδες από την κίτρινη ζαχαρόπαστα στο πάνω μέρος του μπισκότου. Βάλτε 2 μάτια σε κάθε μπισκότο από τριμένη σοκολάτα ή καραμελάκια, ακριβώς κάτω από τα μαλλιά. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό κομμάτι σοκολάτα για να κολλήσετε την μύτη και κολλήστε τη στο μπισκότο κάτω από τα μάτια. Στη συνέχεια, στο κάτω μέρος του μπισκότου, χρησιμοποιήστε το πορτοκαλί ζαχαρόπαστα για να κάνετε τα 2 πόδια.

Τα κοτοπουλάκια σας είναι έτοιμα για φάγωμα!

πασχαλινα μπισκοτα κοτοπουλακια

totallythebomb

Πασχαλινά μπισκότα κοτοπουλάκια - Διαβάστε περισσότερα στο Daddy-Cool.gr.



from Daddy-Cool.gr http://ift.tt/1YR9Fpe
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου