Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Τα Πασχαλινά κουλουράκια μου

Αυτή η συνταγή είναι αντιγραφή απο το τεφτέρι της μαμάς! Τα Πασχαλινά κουλουράκια γίνονται  αφρατα και πεντανοστιμα 

Υλικά
600 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις(μπορεί και λίγο λιγότερο)
250 γρ αγελαδινο βουτύρο
1 κουπα ζάχαρη(αν θέλετε προσθέτετε και λίγο περισσότερο)
2 αυγά
2 βανίλιες
μισό κουταλάκι αμμωνία διαλυμένο σε
1 κουταλιά γαλα
2 1/2  κουτ. γλυκου baking powder κοσκινισμένα μαζί με το αλεύρι
ξύσμα απο 3 πορτοκάλια

για το αλλειμα

1 αυγό

λίγο νερό

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μεχρι να ασπρίσει καλά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά σιγά σιγα, και χτυπάμε μέχρι να λιώσει  η ζάχαρη.
Ρίχνουμε τις βανίλιες , το ξύσμα και τη διαλυμένη αμμωνία και χτυπάμε για λίγο
Ρίχνουμε σε μεγάλη λεκάνη το βούτυρο και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με το baking powder ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά .και ξεκινάμε να πλάθουμε κουλουράκια 
Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί  χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη και αλλειφουμε τα κουλουράκια με ένα πινέλο. Ψήνουμε  στους 180 για  περίπου 20 λεπτά.

Η συνταγη βγάζει περίπου 50 κουλουράκια

 

πασχαλινα koyloyria

 

πασχαλινα2lena

 

 

Τα Πασχαλινά κουλουράκια μου - Διαβάστε περισσότερα στο Daddy-Cool.gr.



from Daddy-Cool.gr http://ift.tt/1SOiUF5
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου